DA / EN
19. september 2023

HPNow henter 105 mio. kr. hos EIFO og Novo Holdings til opskalering af små lokale PtX-anlæg

image Foto: EIFO har sammen med blandt andre Novo Holdings investeret 105 mio. kr. i den danske Power-to-Brintoverilte-virksomheden HPnow
Den danske PtX-virksomhed HPNow har udviklet og patenteret små elektrolyseanlæg til lokal produktion af grøn brintoverilte. Det har vakt interesse hos Danmarks Eksport- og Investeringsfond og Novo Holdings, der sammen med øvrige investorer skyder 105 mio. kr. i virksomhedens opskalering.

Brintoverilte – Hydrogen Peroxide – er et stærkt og biologisk nedbrydeligt alternativ til klorholdige produkter og bruges blandt andet til rensning af både drikke- og spildevand indenfor mange industrier verden over.

I dag fremstilles 95 pct. af verdensproduktionen af brintoverilte i en energiintensiv og fossilt drevet proces på få og store fabrikker – og transporteres derefter i eksplosive koncentrater og store mængder verden rundt.

Det vil den danske PtX-virksomhed HPNow fra Søborg gøre op med.

Små PtX-anlæg eliminerer CO2-udledninger

Virksomheden har udviklet, patenteret og lanceret et produktionsanlæg på størrelse med et mindre køleskab, der udelukkende ved brug af vand og elektricitet kan fremstille den nødvendige mængde brintoverilte til den aktuelle applikation lokalt.

I forhold til den konventionelle produktion kan HPNows lokale teknologi fortrænge så meget som op til tre tons CO2 pr. ton brintoverilte, hvis energien, der indgår i produktionen, er grøn. Samtidig er tilbagebetalingstiden på investeringen for de fleste applikationer på mellem et og tre år. 

Med applikationer inden for landbrug, procesvand- og fødevare- og drikkevareindustrierne kan HPNows teknologi blive en gamechanger for mange virksomheder, der ønsker at bidrage til den bæredygtige omstilling.

Derfor har virksomheden tiltrukket sig opmærksomhed fra store investorer som Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO, og Novo Holdings, der sammen med MatiTech – en sydafrikansk leverandør af bæredygtige vandrensningsløsninger, og de eksisterende investorer Evonik Venture Capital og AP Ventures, har skudt 105 mio. kr. i en netop afsluttet investeringsrunde.

Investeringen skal bruges til at opskalere HPNows marketing- og salgsfunktioner, den tekniske support og produktionskapacitet.    

For EIFO er det vigtigt at sikre, at grønne, kapitalintensive pionerer som HPNow kan opskalere og gøre deres teknologi tilgængelig for verdensmarkedet
— Jonas Bjaaland, Investment Director

 Investment Director hos Danmarks Eksport- og Investeringsfond, Jonas Bjaaland:

”Danske Power-to-X-pionerer som HPNow går foran mod en grønnere fremtid. Fra landbrug til industri repræsenterer deres teknologi, oprindeligt udviklet på DTU, et markedspotentiale på flere milliarder euro for bæredygtig vandbehandling, både når det kommer til miljø, klima og økonomi," siger Jonas Bjaaland og tilføjer:

"For EIFO er det vigtigt at sikre, at grønne, kapitalintensive pionerer som HPNow kan opskalere og gøre deres teknologi tilgængelig for verdensmarkedet. Vi gør det med denne egenkapitalinvestering nu, men vil også på et senere tidspunkt kunne yde lån, garantier og eksportkreditter, der hjælper virksomheden længere ud i verden, i samarbejde med kommercielle banker. Med den aktuelle gruppe af investorer kan HPNow nu tage store skridt mod verdensmarkedet, og ikke mindst bringe os alle tættere på FN's mål for bæredygtig udvikling."

Marcus Remmers, Partner hos Bioindustrial Investments, Novo Holdings:

"Vand er en vital ressource for vores planet og de mennesker, der bebor den. Med vores investeringer forsøger vi løbende at gøre mest mulig gavn for både mennesker og planet, så denne investering i bæredygtig vandbehandling er et logisk skridt for os. HPNow’s teknologi til produktion af grøn brintoverilte bidrager til mere ansvarlig brug af en af vores mest dyrebare ressourcer, og vi er glade for nu at være en del af virksomhedens rejse." 

Ziv Gottesfeld, administrerende direktør hos HPNow:

"Denne nye investeringsrunde, ledet af fremtrædende investorer som EIFO og Novo Holdings, er en blåstempling af vores teknologi og markedspotentiale. Investeringen gør det muligt for os at tage et stort skridt fremad i virksomhedens udvikling. Med denne stærke opbakning fra nye og eksisterende partnere er vores virksomhed klar til at tage bæredygtig on-site brintoverilte-produktion til næste niveau."

 

Om HPNow:

HPNow er en dansk PtX-virksomhed beliggende i Søborg, der adresserer de voksende globale udfordringer inden for rent vand og hygiejne.

Virksomheden har udviklet og patenteret en række løsninger til on-site produktion af grøn, ultra-ren brintoverilte til brug til vandbehandling indenfor mange forskellige applikationer fra landbrug til industri og drikkevand.

HPNow er etableret af Rasmus Frydendal, der er teknisk direktør, og Arnau Verdaguer, der er produktchef. Sammen udviklede de teknologien under deres studier på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) i 2015. Ziv Gottesfeld blev siden medejer og er i dag administrerende direktør.

For at imødekomme voksende markedskrav og stigende global efterspørgsel har virksomheden etableret salgsrepræsentationer i hele Europa, Amerika og Asien.

Læs mere på: www.hpnow.eu