DA / EN
6. december 2023

Rockstart lancerer sin anden AgriFood-fond med EIFO-investering

EIFO investerer igen i Rockstart, i deres anden AgriFood-fond.

Den nye fond styrker virksomhedens mål om at finansiere overgangen til en mere regenerativ og bæredygtig fremtid. Rockstart cementerer dermed sin rolle som en af de mest aktive impact investorer for agri/foodtech startups med AgriFood Fund II. Fonden sigter mod at rejse €50 mio. til fonden og planlægger at investere i op til 50 startups inden for de kommende fem år. Fonden bakkes op af Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO), De Hoge Dennen og Danish Agro, sammen med andre nye og eksisterende internationale investorer.

Den fjerde fond

Rockstart AgriFood Fund II markerer Rockstarts fjerde fond i række, efter lanceringerne af AgriFood Fond I (2019), Energi Fond I (2020) og Emerging Tech Fond I (2022). Rockstart AgriFood Fund II vil fortsætte med at finansiere tidlige faser af virksomheder, der skalerer løsninger ved at udnytte nye teknologier og forretningsmodeller, der forbedrer vores fødevareforsyningssystem fra jord og hav til fordøjelsessystemet.

Udvalgte startups modtager en indledende investering og får adgang til Rockstarts skræddersyede AgriFood-acceleratorprogram, der bliver afholdt to gange årligt. Det tilpassede program forbereder startups til deres næste vækststadier og hjælper dem bl.a. med at blive klar til at rejse kapital fra senere stadie VC-fonde.

Vil styrke ambitiøse iværksættere

Rune Theill, administrerende direktør og medstifter af Rockstart, siger om den nye fond:
"Hos Rockstart er vores mission centreret om at styrke ambitiøse iværksættere på globalt plan. At guide startups gennem skaleringsprocessen og tilbyde adgang til kapital, især i udfordrende markeder, er fundamentalt for vores iværksætterfokuserede ethos. Vi ser frem til vores fortsatte samarbejde med partnere, mentorer og interessenter, hvor vi skaber indflydelsesrige alliancer, der driver positiv forandring på tværs af forskellige områder."

Mark Durno, ledende partner af AgriFood fonden hos Rockstart, siger:
"Siden 2017 har vi forpligtet os til at støtte et regenerativt og bæredygtigt fødevaresystem ved at investere i mere end 50 startups. Med lanceringen af vores nye fond fortsætter vi denne mission ved at investere i tidlige stadier af agrifood-startups og tilpasse os EU's klima- og ESG-mål for at opbygge en bedre fremtid. Vi takker eksisterende og nye investorer for deres ubetingede støtte. Tilliden fra organisationer som EIFO, De Hoge Dennen og Danish Agro gør os mere opsatte på at fortsætte med at muliggøre fremskridt inden for sektoren."

Rockstart Agrifood er en vigtig investor i vores økosystem
— Lars Nordal Jensen, chef for fondsinvesteringer i EIFO.

Lars Nordal Jensen, chef for fondsinvesteringer hos EIFO, siger:
"Da vi investerede i Rockstart Agrifoods første fond var vi med til at trække en erfaren og kompetent accelerator-forvalter til Danmark. Rockstart Agrifood er en vigtig investor i vores økosystem, i kraft af deres specialist- og tidlige stadie-fokus, som kan være med til at udvikle agrifood markedet nedefra. At Danish Agro nu også træder ind i investorkredsen, ser vi som en yderligere styrkelse af fondens danske aftryk, og vi er i EIFO glade for at vi kan være med til at fortsætte vores partnerskab med Rockstart Agrifood som investorer i fond II.”


Henning Haahr, koncernchef for Danish Agro, siger:
"Hos Danish Agro har vi et ambitiøst mål om at gøre landbrugsproduktionen klimaneutral inden 2050 og samtidig økonomisk bæredygtig for landmænd. Dette mål kræver samarbejde og innovation i hele værdikæden, og i adskillige år har vi succesfuldt samarbejdet med forskellige startups. Dette giver os adgang til nye teknologier, viden og inspiration, og derfor ser vi gode perspektiver i at deltage i Rockstarts AgriFund II. Vi kender Rockstart fra vores fælles ejerskab af Cordulus, og vi glæder os meget til at udvide samarbejdet."

Investeringer i 50 startups

Siden lanceringen i 2019 har Rockstart AgriFood Fund I investeret i 50 ag- og foodtech-startups, som vi er stolte af at arbejde sammen med. Startups som Orderlion (software til optimering af forsyningskæden), Beyond Leather Materials (genbrug af madspild til at skabe alternative lædermaterialer), Cordulus (super præcis mikroklimaforudsigelse) og Reduced (genbrug af biprodukter til at skabe naturlige mad-smage og ingredienser) har samlet rejst over €60 mio. i funding siden fondens første investering i juli 2019.