DA
21. december 2023

EIFO investerer i podcasttjenesten Podimo

Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) investerer 100 mio. kr. i tech-virksomheden Podimo, en audio-streamingtjeneste for primært podcasts og lydbøger

Podimos stiftere. Foto: Podimo

Med en growth-investering på 100 mio. kr. er EIFO nu klar til at understøtte Podimos skalering af forretningen, både i Danmark og udlandet. Investeringen er foretaget sammen med EIB med finansiel støtte fra EU gennem EFSI.

”Vores investering i Podimo passer direkte ind i EIFOs strategi om at bidrage til at fastholde stærke tech-virksomheder i Danmark. Samtidig understøtter investeringen vores 2024 strategi om at foretage flere growth-investeringer i de sene faser,” siger Jacob Bratting Pedersen, partner i Tech&Industry Investering i EIFO og fortsætter:

”Vi ser i Podimo et tech-selskab med store ambitioner, og med et super professionelt team bag, som kan eksekvere på den kraftige, internationale ekspansionsplan. Herudover er podcastmarkedet begunstiget med en underliggende vækst på forventet 32 procent årligt de næste mange år. Så markedet, som allerede i dag er stort, ser kun ud til hurtigt at blive endnu større.”

Ønske om at blive i Danmark

“Podimo blev født i Danmark af fem danske stiftere. Vores valg om at blive i Danmark afspejler vores tro på det pulserende innovations-økosystem og det enestående talent, Danmark har. Vores danske arv har været medvirkende til at forme Podimos værdier og succes, og vi er glade for at fortsætte med at bidrage til Danmarks blomstrende teknologiscene, når vi tager hul på dette nye vækstkapitel. Vi har brug for mere og bedre finansiering - ikke bare af early stage virksomheder - men også virksomheder som Podimo, der har udviklet sig forbi start-up fasen hen mod growth fasen. Her er kapitalmulighederne desværre stadig få, hvilket ofte tvinger disse virksomheder til at se til udlandet for at finde finansiering. Vi er derfor glade for EIFO’s øgede fokus på at supportere danske growth-virksomheder, og glæder os til at komme i gang med samarbejdet,” siger Morten Strunge, medstifter og direktør i Podimo.

Tillæg til tidligere fundingrunder

De knap 100 mio. kr. fra EIFO kommer i tillæg til tidligere fundingrunder, hvor både stærke internationale investorer såvel som stærke lokale investorer som Chr. Augustinus Fabrikker og Heartcore har deltaget.

”For EIFO er det vigtigt at fastholde de gode tech-selskaber i Danmark. Så det her bliver næppe den sidste investering i Podimo,” siger Jacob Bratting Pedersen fra EIFO.

Podimo er et af få større hyper-growth selskaber i Danmark, de beskæftiger cirka 250 medarbejdere og har samlet set rejst mere end 201 mio. Euro, siden selskabet blev stiftet.

Faktaboks

· Podimo er en audio streamingtjeneste der så dagens lys tilbage i 2019.
· Blev stiftet af Morten Strunge, der også var manden bag Onfone og Mofibo, sammen med Nikolaj Koppel, Sverre Dueholm, Andreas Sachse og Eva Lægdsgaard
· Podimo er til stede i Danmark, Norge, Tyskland, Spanien, Holland, Finland og Latinamerika