DA / EN

Finansier den grønne omstilling med EIFO

Danmarks Eksport- & Investeringsfond (EIFO) har et særligt fokus på at facilitere den grønne omstilling, og vi medvirker i finansieringer over hele verden.

image Foto: Shutterstock

Danmark har mange stærke samarbejdspartnere inden for grøn omstilling. Danske virksomheder er kendt for deres teknologi og knowhow inden for vindenergi, PtX og hele værdikæden omkring vedvarende energi. I kombination med langsigtet finansiering og risikodeling fra EIFO, som er en statsejet og AAA-ratet finansiel institution med et globalt udsyn, baner Danmark vejen for dem, som tør tænke større.

Verdensførende dansk vind-klynge

Danmark er hjemsted verdens to største producenter af vindmøller, Vestas Wind Systems og Siemens Gamesa Renewable Energy, såvel som for en lang række af underleverandører samt forsknings- og udviklingsaktiviteter. Det er resultatet af et målrettet samarbejde mellem den offentlige og private sektor i Danmark igennem flere årtier.

Nye, grønne teknologier

Sideløbende med fortsat at udvikle og styrke vindsektoren vil Danmark og danske virksomheder nu anvende positionen inden for vindsektoren som et springbræt til at etablere en lignende position inden for nye, grønne teknologier. Det gælder især den hastige udvikling og skalering af teknologier inden for PtX, CCUS og energieffektivitet.

EIFO – din partner inden for grøn omstilling

EIFO er én af verdens mest erfarne finansielle partnere inden for vindfinansiering og verdens førende eksportkreditinstitut inden for dette område.

EIFO er klar til at finansiere globale projekter inden for grøn teknologi med samarbejdspartnere fra hele verden, lige som vi har gjort det inden for vindteknologi. Kloden har brug for at dekarbonisere ved hjælp af vedvarende energi, energieffektivitet samt alternative brændstoffer og kemikalier til svært omstillelige sektorer.

EIFO har mandatet, værktøjerne og den kreative erfaring, der kræves for at støtte omstillingsprojekter i hele verden.
— Werner Grub, Head of Origination

EIFO finansierer allerede nye tiltag for danske virksomheder inden for disse områder. I foråret 2023 ydede EIFO for eksempel en garanti til en værdi af næsten 50 millioner USD til at dække etableringen af et nyt Topsoe-anlæg. Den dansk-baserede virksomhed vil bruge fabrikken til at fremstille avancerede elektrolyseenheder til produktion af brint.

Foto: Dynelectro

EIFO investerer også i nogle af de mange spændende nystartede Power-to-X virksomheder i Danmark, herunder HPNow, som har udviklet en elektrokemisk teknologi til udvikling af grøn brintoverilte, og Blue World Technologies, som producerer methanol-brændselsceller til dekarbonisering af shipping industrien. Et andet eksempel er Dyneletro, som benytter en patenteret teknologi til højtemperaturelektrolyse (SOE - Solid Oxide Electrolysis).

 

Vi har meget at tilbyde vores internationale kunder

Tag fat i os

Nedenfor finder du en oversigt over navne og kontaktinformationer vedrørende vores forskellige teams. Tag endelig fat i os.

Kontakt vores Head of Origination

Werner Grub, Managing Director, Head of Origination, 
M: +(45) 25 55 05 80 - E: weg@eifo.dk

Kontakt team Energy

Anna Marie Owie, Senior Vice President, Wind Origination, 
M: +(45) 20 18 39 77 - E: amo@eifo.dk

 

Anders Thorsen, Senior Vice President, PTX, CCUS Origination, 
M: +(45) 20 24 06 38 - E: ant@eifo.dk

 

Patrick Gjelstrup Rosenquist, Senior Vice President, PTX, CCUS Origination, M: +(45) 20 90 74 64 - E: prj@eifo.dk

 

Michael Ertmann, Senior Director, DK Energy, Global Biogas & International Projects
M: +(45) 21 80 01 40 - E: mier@eifo.dk

Kontakt team Industries

Jakob Pilegaard Hansen, Senior Vice President, Large Corporates - Denmark, M: +(45) 20 19 45 09 - E: jph@eifo.dk

 

 

Anders Vium Gjelfort, Senior Vice President, Large Corporates - International Projects, M: +(45) 20 18 39 72 - E: avg@eifo.dk

 

 

Marek Lyngbye Zandberg, First Vice President, Large Corporates - Denmark, M: +(45) 20 19 45 17 - E: mlz@eifo.dk

Kontakt vores regionale kontorer i Amerika og Asien/Oceanien

Jørgen Kragh, Head of Origination Americas, 
M: +(45) 20 19 45 14 - E: jkra@eifo.dk

 

Jørgen Bollesen, Head of Origination, Asia & Pacific,
M: +(45) 20 19 45 08 - E: jbo@eifo.dk