DA
31. januar 2024

Giant Ventures lancerer to nye fonde for at investere 1,7 mia. kr. i formålsdrevne teknologivirksomheder i blandt andet Europa

image Foto: Tommy Stadlen og Cameron McLain fra Giant Ventures lancerer to nye klimafonde. Foto: Giant ventures.
EIFO bidrager med 30 mio. dollars i fondene, 15 mio. dollars til hver fond.

Giant Ventures bygger og bakker op om teknologivirksomheder, der løser verdens mest presserende udfordringer. Firmaet investerer i tre temaer - klima, sundhed og inkluderende kapitalisme - på tværs af Storbritannien, USA og Norden. Et nyt, globalt hovedkvarter, Giant House, slog for nylig dørene op i Londons Notting Hill med flere teammedlemmer i henholdsvis Californien, New York, Stockholm og København.

En seed-fond på 100 mio. USD vil støtte 25 virksomheder i tidlige stadier, mens en klimafokuseret vækstfond på 150 mio. USD udfylder et stort serie B-klimafinansieringsgab og giver opskaleringskapital til verdens førende klimateknologivirksomheder. Firmaet har allerede foretaget 10 investeringer fra de to fonde, på et tidspunkt, hvor venturekapitalfinansiering er tørret ud globalt.

Giant har investeret i fremtidens klimaløsninger siden deres etablering i 2019, hvor EIFO indledte partnerskabet med teamet som investor.
— Lars Nordal Jensen, chef for fondsinvesteringer i EIFO
Partnerskab med EIFO

Giant er stolt af sit fortsatte partnerskab med EIFO, som har været partner med Giant siden deres første fond. Giant og EIFO stod i spidsen for seed-runden af en kulstoffjernelsesplatform, Agreena - en dansk virksomhed, der nu ekspanderer globalt.

“Giant har investeret i fremtidens klimaløsninger siden deres etablering i 2019, hvor EIFO indledte partnerskabet med teamet som investor. Vi er meget glade for, ikke kun at støtte Giant, mens de vokser selv som virksomhed, men også at Giant nu kan være i stand til at supportere deres porteføljevirksomheder i de senere faser af fundingrejsen, med at bygge teknologi og løsninger til nogle af verdens mest presserende udfordringer,” siger Lars Nordal Jensen, chef for fondsinvesteringer i EIFO

Giants tilstedeværelse i Danmark er styrket af Venture Partner, Nicolaj Reffstrup, også grundlæggeren af Ganni og LookUp Ventures, og dets fremme af økosystemet, såsom Danish Giant Prize. Cameron McLain, medstifter, danskamerikaner og administrerende partner af Giant, fortæller:

Dansk tilknytning

"Mine danske rødder er vigtige for mig og Giant's etos. Giants rolle, med opbakning fra EIFO, er at accelerere de vigtigste klimavirksomheder ved at give dem opskaleringskapital og støtte og levere på vores fælles mission om at tackle klimaforandringerne og eksportere det bedste fra Danmark."

Giant er på vej til at implementere mere end 1 mia. USD i bæredygtig teknologi i dette årti. Giants tidligere fond er fordoblet i værdi siden 2019 og er placeret i den øverste kvartil af venturekapitalfirmaer globalt. Porteføljesucceshistorier inkluderer appen til mental sundhed til $ 2 milliarder Calm, - samt energilagringsstartuppen Field, som har rejst 300 millioner dollars, og Europas førende virtuelle hospitalsafdelingsvirksomhed Doccla.

Firmaet har en konsekvent track record med at samarbejde med erfarne iværksættere, herunder stifterne og bestyrelsesmedlemmerne af Expedia, Calm, Gorillas, Delivery Hero, Tradeshift, Casper, Bulb og Knotel.

Team af erfarne grundlæggere

Mens 92 procent af de europæiske venturekapitalister aldrig har arbejdet i en startup, ledes Giant af et team af tidligere grundlæggere og operatører med dybe netværk i både USA og Europa. Firmaet blev grundlagt af Cameron McLain, en exit tech-grundlægger og førende engel-investor tidligere fra Hummingbird Ventures, og Tommy Stadlen, medstifter af Swing Technologies (opkøbt af Microsoft) og bedst sælgende forfatter om bæredygtig forretning. Teammedlemmer omfatter alumner fra Revolut, Microsoft, Deliveroo, Babylon Health og Y Combinator.

Giants rolle, med opbakning fra EIFO, er at accelerere de vigtigste klimavirksomheder
— Cameron McLain, partner hos Giant



Advisory board-medlemmer omfatter tidligere BP CEO Lord Browne, tidligere britiske udenrigsminister David Miliband og 23andme-grundlægger Linda Avey. Venture Partners omfatter Bulb-grundlægger Hayden Wood, Ganni-grundlægger Nicolaj Reffstrup, tidligere Jimmy Choo CEO Pierre Denis og Block Renovation-grundlægger og tidligere Huffington Post COO Koda Wang.

"Vores vision er at skabe verdens førende motor for formålsdrevet innovation," sagde Cameron McLain, medstifter og administrerende partner hos Giant. "Vi leverer topafkast ved at samarbejde med de mest ambitiøse grundlæggere, der bruger teknologi som en kraft til det gode."

"Vi tror på, at de største teknologivirksomheder i årtiet vil blive bygget ved at løse klimaændringer og forbedre sundhedsplejen - to af de mest presserende problemer, som menneskeheden står over for," sagde Tommy Stadlen, medstifter af Giant. "Giant støtter virksomheder, der betyder noget."

Bred alliance af førende investorer

I det hårdeste teknologiske fundraising-miljø i 25 år har Giant tiltrukket kapital fra en bred alliance af førende institutionelle investorer. De omfatter BMW, Henkel, RIT Capital Partners, kunder hos Cambridge Associates, Stepstone, Danmarks Eksport- og Investeringsfond og The Nature Conservancy. Individuelle bagmænd omfatter Sir Richard Branson, grundlæggerne af Booking.com, Unity og SoFi, samt nuværende og tidligere administrerende direktører og bestyrelsesmedlemmer i Rolls Royce, Goldman Sachs, Intel, bp, Johnson & Johnson, Standard Chartered, McKinsey og GSK .

Disse investorer slutter sig til Giants porteføljevirksomhedsstiftere, seniorpolitikere, koncernchefer og atleter ved firmaets topmøde for globale ledere, Giant Ideas, der afholdes årligt på Tate Modern. Talere på topmødet har spændt fra DeepMind-medstifter Mustafa Suleyman og Airbnb-medstifter Nathan Blecharcyzk til NBA All-Star Russell Westbrook og Sir Tim Berners Lee, opfinderen af World Wide Web.

Om Giant

Giant Ventures bygger og bakker op om formålsdrevne teknologivirksomheder, der løser verdens største udfordringer.

Giant er et globalt venturekapitalfirma, der investerer fra Seed til Series B, og er et afhandlingsdrevet firma, der søger topøkonomisk afkast og systemisk forandring af klimaet, menneskers sundhed og finansiel ulighed.

Giant, der drives af tidligere iværksættere, har hovedkvarter i London og investerer i hele Europa og USA.

Læs mere på: www.giant.vc