DA
26. januar 2023

Vindenergi-eksperter får finansiering til at give den grønne omstilling medvind

image Foto: Scott Urquhart, adm. direktør i Aegir Insights.

Med frisk kapital i ryggen skal Aegir Insights udvikle og skalere deres teknologi, så deres analyseværktøj kan gøre det nemmere at bygge endnu flere grønne havvindmølleparker overalt i verden. 

Klogere, hurtigere, grønnere.  

Sådan beskriver Aegir Insights deres rolle i rejsen mod mere grøn og vedvarende energi. Den danske virksomhed tilbyder software, analyser og rådgivning til aktører indenfor havvind.  

Det er en gruppe rutinerede vindenergi-eksperter, der står bag Aegir Insights, og de har alle erfaring fra de helt store spillere indenfor vindenergi-branchen, heriblandt Ørsted og Vestas.  

Nu skal blandt andet et vækstlån på fire millioner kroner fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond hjælpe virksomheden med at udvikle deres teknologi og software samtidig med, at de udvider organisationen og giver plads til endnu flere talenter.  

Aegir Insights tilbyder rådgivning i udviklingen af projekter både indenfor vindenergi og Power-to-X, som er den proces, hvor grøn elektricitet omdannes til eksempelvis brint via elektrolyse. Deres løsning er software, der finder de bedste investeringsområder indenfor branchen ved hjælp af data og markedsundersøgelser. Derudover har de også en løsning, der kan screene områder på havet med henblik på at finde en optimal placering af vindmølleparker. 

Virksomheden arbejder ud fra en strategi om teknologi og videnskab. Aegir Insights skaber transparens og den nødvendige indsigt forud for opførsel af offshore-vindmøller, så den tidlige planlægning effektiviseres, accelereres og optimeres. Derfor har virksomheden også til mål at udbrede sine erfaringer og best practice indenfor planlægningen af offshore vindparker til hele verden. Allerede nu er flere internationale samarbejder på plads, og kunderne tæller energi-giganter som Shell og JERA.  

Virksomheden taler direkte ind i Danmarks Eksport- og Investeringsfonds mål om at gøre Danmark rigere og verden grønnere. Når virksomheder som Aegir Insights benytter nye, skalerbare teknologier til at udbrede eksisterende grønne og bæredygtige løsninger, er der nemlig tale om en skalering af det grønne alternativ i stor skala: 

”Aegir Insights bidrager med et avanceret analyseværktøj – en software, der accelererer den grønne omstilling ved at spare både tid og ressourcer for projekter indenfor opførsel af offshore-vindmøller. For Danmarks Eksport- og Investeringsfond er Aegir Insights derfor et særdeles godt eksempel på en virksomhed, der gør grøn omstilling til god forretning, med en skalérbar løsning, der kan udbrede viden og katalysere positive, grønne forandringer,” siger Michael Zöllner, direktør for SMV-området i Danmarks Eksport- og Investeringsfond. 

For Aegir Insights er vækstlånet fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond også en blåstempling af virksomhedens fokus på bæredygtighed: 

“Vi er stolte af, hvad vi har opnået med vores investorer og partnere fra industrien, og glæder os til at accerelere vores udvikling som en anderledes analysevirksomhed funderet på industri-erfaring, data og proprietære modeller, med støtte fra Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Vi tror, at fokus på ESG-parametre og gennemsigtighed vil føre til bedre performance for os og vores kunder, ” fortæller Scott Urquhart, adm. direktør i Aegir Insights.