DA
13. april 2023

EIFO klæder business angels på til at foretage grønne investeringer

image Foto: Shutterstock

Undervisning i grønne værktøjer skal klæde business angels på til at foretage flere bæredygtige investeringer. Gennem teori og cases skal det være lettere at vurdere de grønne effekter i en virksomhed.

Danmarks Eksport- og Investeringsfond, EIFO, vil med en ny kursusrække klæde danske business angels på til at foretage flere grønne investeringer. Med indføring i teori og en række cases skal kurset bidrage til, at flere business angels sætter skub til den bæredygtige omstilling ved at give grønne virksomheder med stort vækstpotentiale en investering med på vejen, fortæller Erik Balck, Chief Investment Officer i EIFO:

”Bæredygtighed og grøn omstilling er vor tids største udfordring, og vi alle er enige om, at der skal gøres noget. Men vejen dertil er ikke let. Det kan være svært at navigere i CO2-effekter, påvirkning af miljø og natur mv. Det er et omfattende arbejde at sætte sig ind i for den enkelte, og derfor er jeg glad for, at vi med dette kursus, kan imødegå nogle af de barrerier, private investorer står overfor i arbejdet med grønne investeringer.”

Eksportpotentialet for grønne løsninger er stort, og Danmark har i høj grad mulighed for at trække i den grønne førertrøje inden for en lang række teknologier. For Danmarks Eksport- og Investeringsfond er det afgørende at være med til at drive den grønne innovation både for store virksomheder samt SMV’er inden for en bred vifte af teknologier.

Erik Balck:
”I EIFO vil vi drive grøn innovation inden for mange forskellige brancher. Det kan være en landbrugsvirksomhed, der ønsker at energioptimere eller en ladestander-operatør, der vil forbedre infrastrukturen for elbiler. Uanset branche kan vi i EIFO være med til at realisere de grønne investeringer i tæt samarbejde med private investorer.”

En af de business angels, der allerede har deltaget på kurset, er Peter Mægbæk. Og det har i høj grad anskueliggjort processen for at foretage grønne vurderinger, fortæller han:

”Bæredygtighed er en kompleks størrelse, og en dagsorden jeg i høj grad ønsker at bidrage til i mit virke som investor. Men det kræver en stor baggrundsviden at kvalificere og vurdere de grønne effekter af en given virksomheds produkt eller service. Det er svært for den enkelte investor at navigere i taksonomier og CO2-effekter, og derfor er det helt afgørende, at vi i økosystemet har et tæt samarbejde om, hvordan vi foretager endnu flere grønne investeringer.”

Udover at blive klogere på vurderingsværktøjer og case-eksempler er kurset også sat i verden for at skabe rum for sparring og samarbejde blandt de private investorer.

Peter Mægbæk:
”De private investorer vil gerne bidrage til den grønne dagsorden men uden et fælles udgangspunkt og forståelse for, hvad en grøn vurdering kræver, ender vi med at løbe i hver vores retning. Når vi arbejder sammen, mødes og sparrer, styrker det vores mulighed for at træffe investeringsbeslutninger med grønne aftryk til gavn for hele vores samfund.”

Hvis du har interesse i kurset, eller hvis du ønsker at ansøge om at blive en del af business angel-programmet i EIFO - Danmarks Eksport og Investeringsfond, kan du læse mere om BA matching ordning her