DA
19. marts 2024

Ada Ventures lancerer banebrydende angel-program i Danmark sammen med EIFO

image Foto: Teamet hos Ada Ventures. Foto: Ada Ventures.
Ada Ventures, den Londonbaserede VC fond, som investerer i skelsættende idéer, annoncerer i dag lanceringen af sit ‘Ada’s Angels’-program i Danmark. På baggrund af initiativets succes i Storbritannien vil den danske søsætning give op til 10 angels adgang til en sum på kr. 6,9 mio., som de kan investere i spændende nye startups.

Ada Ventures, med hovedsæde i Storbritannien, er en early stage venturefond, som forvalter over £120 mio. (kr.1 mia.). Fonden bød for nylig Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) velkommen som investor i deres fond II på £63 mio. (kr. 548 mio). For at styrke sit forhold til den danske tech-scene lancerer Ada Ventures nu deres succesfulde angel-program i regionen.

“En af de måder, hvorpå Ada Ventures skaber en mere divers pipeline af startups til deres fonde, er gennem deres Scout- og Angel-programmer. Ada Ventures demokratiserer adgangen til VC-verdenen for flere talenter, ikke kun ved at tilbyde undervisning, der klæder dem på med nødvendig viden og kompetencer til at tage velovervejede investeringsbeslutninger, men også ved at øremærke en del af fondens kapital til deltagerne. Dette initiativ giver Ada adgang til en mere mangfoldig pulje af entreprenører og bidrager samtidig til at adressere den manglende diversitet på investor-niveau. Vi tror på, at denne fremadskuende tilgang har et stort potentiale, selvom den lige nu foregår på en mindre skala. Ved at udvide angel-programmet til Danmark kan Ada give en bredere gruppe af danske iværksættere adgang til mere risikovillig kapital fra en mere mangfoldig pulje af investorer.”siger Tamara Savic, Senior Investment Manager i Danmarks Eksport- og Investeringsfond.

Vil øge mangfoldighed

Ada’s Angels-initiativet vil arbejde for at øge mangfoldigheden blandt engleinvestorer i Danmark ved at tilbyde uddannelse og kapital til dem, som ellers er udelukket fra at investere på grund af økonomiske eller sociale begrænsninger. Englene vil blive motiveret til og støttet i at finde enestående startup-talenter, som hjælper med at mangfoldiggøre spektret af startups, som får finansiering i Danmark. Det ligger i forlængelse af Ada Ventures’ investeringsfilosofi om, at det at støtte banebrydende kommercielt succesfulde idéer og iværksættere kan forenes med en forpligtelse til inklusion.

Ansøgninger om at blive en af de første Ada’s Angels i Danmark modtages nu. De udvalgte deltagere får mulighed for at investere op til kr. 200.000 i enkelte startups, der skaber nyskabende løsninger inden for økonomisk empowerment, sund aldring og klimaretfærdighed. Hver angel kan lave op til 5 investeringer i løbet af deres et-årige programmedlemskab. De startups, som de vælger at støtte, skal have base i Danmark men også have stærk tilknytning til Storbritannien.

De udvalgte deltagere bliver offentliggjort til StartUp Aarhus-arrangementet i maj. Og forløbets udvikling vil blive præsenteret for TechBBQs deltagere til september.

Matt Penneycard, Co-Founding Partner i Ada Ventures, fortæller:

“Vi er meget spændte på at lancere vores angel-program i Danmark. Vores community af scouts og angels i Storbritannien er en uvurderlig del af, hvordan vores fond finder og støtter den mest diverse gruppe af fantastiske iværksættere, som bygger skelsættende virksomheder. Vi glæder os til at styrke vores forbindelse til den danske tech-branches økosystem og hjælpe en ny generation af engleinvestorer og iværksættere fra et bredere udvalg af baggrunde med at blomstre.”

Katariina Helaniemi, Head of Impact i Illusian Group Oy, supplerer:

"Startup-økosystemer i hele Europa har meget arbejde foran sig for at inkludere folk fra alle baggrunde, og derfor er vi glade for at se Ada Ventures sprede deres budskab og metoder uden for Storbritannien. Vi mener, at der er et kæmpe behov for Ada’s erfaringer for at sikre os, at flere folk i Norden får plads omkring VC-bordet.”