Se videoen og hør direktør hos SolarLab, Anders Smith, fortælle om virksomheden, og hvordan Green Accelerator gav de store startupdrømme eksport-vinger.
Green Accelerator
Den 13. november offentliggør vi datoerne for ansøgningsrunderne i 2025 – hold dig opdateret på hjemmesiden.
SolarLab laver skræddersyede solcellefacader til bygninger i hele verden.
Virksomheden bygger på en klar vision om, at alle bygninger skal være bæredygtige og selvforsynende. Med det skræddersyede produkt og store ambitioner, fik SolarLab tildelt midler gennem Green Accelerator hos EIFO, der hjalp SolarLab på vej med én af deres helt store eksportdrømme: at komme ind på det amerikanske marked.
Hos SolarLab så man USA som et oplagt marked, med store bygninger og mange af dem. Med deres egenudviklede simuleringsværktøj, der giver mulighed for at tilpasse facader til både nybyg og bygninger af ældre dato som retrofit, fik de med Green Accelerator-midlerne markedsført sig selv som en leveringsdygtig og bæredygtig dansk succes, der var værd at samarbejde med på internationale markeder.
Det kan være dyrt og krævende at modne eksportprojekter og gøre dem til virkelighed, og sommetider har investorer og eksportører svært ved at finansiere de indledende faser fuldt ud. For at kunne understøtte kommende danske eksportprojekter er der derfor afsat 85 mio. kr. til den grønne projektmodningsordning EIFO Green Accelerator.
Tilskud gives både til enkeltvirksomheder og eksportalliancer mellem mindst to danske virksomheder, hvor projektet har til formål at fremme salg af afprøvede grønne teknologier til kunder i udlandet.
Hvilke typer projekter?
Tilskuddet er målrettet modning af grønne projekter. Med det menes projekter og løsninger, som fx reducerer brugen af fossile brændstoffer og udledningen af drivhusgasser, som fremmer energieffektivitet og effektiv ressourceudnyttelse eller som afhjælper mangel på fødevarer eller mangel på vand.
Se den fulde beskrivelse af hvilke grønne projekter og løsningstyper, der kan opnå tilskud i ansøgningsguiden nederst på siden.
Info om ansøgningsprocessen
Ansøg via ansøgningsportalen
I vores ansøgningsguide kan du læse alt om, hvordan du søger tilskud til dit projekt. Du finder link til ansøgningsportalen nedenfor. Bemærk, at det er godt at komme i gang med ansøgningen i god tid, da det kan tage tid at koordinere med andre ansøgere og skrive ansøgningen.
For at kunne opnå tilskud til modning skal projektet, din projektansøgning og du som ansøger opfylde en række krav. I faktaarket og ansøgningsguiden kan du få overblik over de vigtigste krav, før du søger.
Støtten kræver et eget bidrag fra ansøger
Støtten tildeles under EU’s ”De Minimis” regler, og i henhold til de regler kan hver deltagende virksomhed få tilskud op til EUR 300.000,-, forudsat at virksomheden ikke har opbrugt sit ”De Minimis”-budget gennem andre tilskud. For at sikre ejerskab til projektet skal virksomhederne selv bidrage med 30% af budgettet for enkeltvirksomheder eller 20% af budgettet, hvis der er tale om en alliance af virksomheder, der søger støtte til et fælles eksportprojekt. Støtten tildeles som refusion af afholdte udgifter ved afslutningen af projektaktiviteterne.
Green Accelerator-case: Linka Energy
Fjernvarme er velkendt og udbredt i store dele af Nordeuropa. Men teknologien er forblevet ukendt for en stor del af verdens lande. På trods af det står der i Japan et fyrtårn for dansk fjernvarmeteknologi. Linka Energy har med mange årtiers erfaring med produktion og servicering af biomasseanlæg til varmeværk, landbrug og industri grebet eksportmuligheden og skræddersyet en løsning, der forvandlede bioskrald til skat i japanske Ogata Village. Drømmen blev gjort mulig med hjælp fra EIFOs Green Accelerator-midler, og næste projekt er allerede sat i værk.