DA / EN
19. august 2024

EIFO medfinansierer Cadelers køb af to nye skibe til installation af de største havvindmøller

image Foto: EIFO medfinansierer Cadelers køb af to nye skibe til installation af de største havvindmøller
Den danske specialist i installation og servicering af havvindmøller, Cadeler A/S, har store og sunde vækstplaner, der kan bidrage til den grønne omstilling verden over og skabe arbejdspladser i Danmark. Derfor har EIF0 øget sit engagement med virksomheden.

Over de næste år investerer Cadeler A/S i en markant udvidelse af sin flåde med henblik på at imødekomme både den nuværende og forventede større efterspørgsel på kapacitet til opsætning af kæmpe havvindmøller verdenshavene over.

EIFOs engagement omhandler to State-of-the-art skibe, Wind Maker og Wind Mover, under fremstilling i Sydkorea med levering af det første i 2025. Senere følger flere nye skibe til installation af både vindmøller og fundamenter.

De to nye skibe kan opsætte de for tiden største og fremtidens vindmøller, ligesom de kan sejle på grønne brændsler. De er allerede tilknyttet opgaver, som giver Cadeler A/S en vigtig position i markedet.

Vores flåde er i dag den mest moderne og effektive, men der er generelt brug for flere skibe til opsætning af havvindmøller verden over
— Mikkel Gleerup, CEO Cadeler A/S
Vækstambitioner kræver megen kapital

Ekspansionsplanerne kræver store mængder kapital og kan få stor betydning for, at vindmøllekapaciteten øges tilstrækkeligt i de kommende år – og ikke mindst skabe danske arbejdspladser for Cadeler, der bl.a. har kontorer i København og Vejle.

Derfor er EIFO sammen med et bankkonsortium og de norske og sydkoreanske eksportkreditinstitutter, Eksfin og KEXIM, gået ind i finansieringen af de nye skibe

EIFO bidrager med en købergaranti på 1,04 mia. kr.

”Vores flåde er i dag den mest moderne og effektive, men der er generelt brug for flere skibe til opsætning af havvindmøller verden over – og møllerne bliver større og større. Derfor handler det for os om at fremtidssikre vores flåde og position i markedet. Det er et kapitaltungt segment vi opererer i, derfor er EIFOs engagement i finansieringen af vores virksomhed af stor betydning,” siger CEO hos Cadeler A/S, Mikkel Gleerup. 

Det er en kerneopgave for EIFO at bidrage til den grønne omstilling og sikre danske arbejdspladser, derfor er vi gået med i finansieringen af Cadelers nye skibe
— Peter Boeskov, CCO Large Corporates, EIFO
Danske job og grøn omstilling er grundlaget

Hos EIFO begrunder kommerciel direktør for Large Corporates, Peter Boeskov, finansieringen af Cadeler A/S med bidraget til den grønne omstilling og jobskabelsen i Danmark. 

”Cadeler er en verdensførende og innovativ dansk spiller i markedet for opsætning af havvindmøller. Udviklingen går i retning af større møller og der er allerede i dag brug for al den eksisterende kapacitet. Kigger vi fremad vil efterspørgslen formentlig kun stige. Her er et stort potentiale for Cadeler,” konstaterer han og tilføjer:

”Vi har tidligere finansieret virksomheden, der har lagt en ambitiøs vækststrategi, der ikke bare kan give virksomheden stor succes og skabe flere arbejdspladser i Danmark, men som også kan bidrage til, at vi verden over kan realisere mere vindmøllekapacitet til gavn for klimaet. Det er en kerneopgave for EIFO at bidrage til den grønne omstilling og sikre danske arbejdspladser, derfor er vi gået med i finansieringen af Cadelers nye skibe.”