DA / EN
22. oktober 2024

EIFO investerer i soldrevne robotter til landbruget

FarmDroid har netop sikret sig 10,5 mio. Euro i finansiering til at styrke den globale ekspansion af deres solcelledrevne landbrugsrobot. Finansieringen kommer fra EIFO i syndikat med hollandske Convent Capital og Navus Ventures.

Landmænd står i dag overfor signifikante, strukturelle udfordringer med stor indvirkning på deres måde at arbejde på fremadrettet, herunder behovet for at reducere kemikalieforbrug, mindske afhængigheden af manuel arbejdskraft samt sænke driftsomkostningerne. Robotter kan løse en række af disse udfordringer og en af de virksomheder, der har taget den udfordring op, er den Vejen-baserede FarmDroid, der har udviklet en alsidig robot til landbruget.

FarmDroids markrobot er allerede verdens mest solgte og er solcelledrevet. Dermed har den ingen emission, og den bidrager derfor til den grønne omstilling. Robotten kan så, luge, præcisionssprøjte og køre døgnet rundt. FarmDroids autonome robot fremmer desuden bæredygtigt landbrug ved at minimere kemikaliebrug gennem mekanisk ukrudtsfjernelse og præcisionssprøjtning. Teknologien bevarer jordens sundhed og sænker desuden arbejdskraftomkostningerne.

FarmDroid reducerer drastisk brugen af sprøjtegifte, samtidig med at det er en økonomisk attraktiv løsning for landbruget
— Caroline Søeborg Ahlefeldt, investeringsansvarlig i EIFO.

Derfor passer FarmDroid rigtig godt ind i EIFOs portefølje, og investeringen passer derfor også rigtig godt ind EIFOs strategi om at bidrage til den grønne omstilling.

Grøn omstilling og innovative løsninger

” FarmDroid er et stærkt supplement til EIFOs portefølje, da virksomheden passer perfekt ind i vores strategi om at støtte den grønne omstilling med innovative løsninger. FarmDroid reducerer drastisk brugen af sprøjtegifte, samtidig med at det er en økonomisk attraktiv løsning for landbruget,” siger Caroline Søeborg Ahlefeldt, investeringsansvarlig i EIFO.

Hos FarmDroid er både direktør og stiftere meget tilfredse med investeringen fra de tre involverede.

”Vi er utrolig stolte over at have lukket denne investering, som vil styrke FarmDroids position og muligheder for at udvikle og udbrede anvendelsen af landbrugsrobotter. Denne investering bidrager både med kompetencer og finansielle ressourcer, som er dedikeret til at skalere forretningen, for at øge vores impact og fremme bæredygtige og økonomisk, attraktive løsninger til landbruget” siger René Jannick Jørgensen, der er adm. direktør i FarmDroid.

”I processen har det været vigtigt for os at finde de rigtige partnere der forstår DNA’et i FarmDroid, deler vores vision, og vil være med på rejsen, der venter foran os. Med Convent Capital, Navus Venturs og EIFO ombord, samtidig med at vi som stiftere forbliver den primære ejer, er vi gearet til de næste skridt på rejsen. Vi har rundet 500 Robotter – nu er den næste milepæl 1.000,” siger Jens og Kristian Warming, stifterne af FarmDroid.

Denne investering bidrager både med kompetencer og finansielle ressourcer, som er dedikeret til at skalere forretningen
— René Jannick Jørgensen, CEO i FarmDroid

Ifølge Convent Capital, som er lead investor i syndikatet, passer investeringen også godt i deres portefølje.

Reducerer brug af giftige kemikalier

”Hos Convent Capital værdsætter vi løsninger, der både er praktiske og effektive. Efter vores mening har FarmDroid-teamet udviklet et landbrugsredskab, der skiller sig ud i sin enkelhed og effektivitet, hvilket gør det til en af de bedst sælgende autonome løsninger på markedet i dag. Ved at reducere brugen af kemikalier betydeligt, samtidig med at afgrødeudbyttet øges, bringer FarmDroids robotter en betydelig positiv miljøpåvirkning. Men frem for alt har vi virkelig nydt at arbejde sammen med FarmDroid-teamet de seneste måneder og ser frem til at styrke vores partnerskab nu, hvor vi officielt har slået os sammen,” siger Steven Bernaert, Principal hos Convent Capital.

Hos Navus Ventures ser de også et stærkt match mellem FarmDroid og dem selv.

”Vi ser FarmDroid som en frontløber inden for robotisering af agerbrug, hvilket muliggør mere bæredygtige og langsigtede produktive praksisser. Deres pragmatiske og landmandsorienterede teknologi er blevet testet i marken i årevis, da de har etableret en imponerende kundebase. Vi ser frem til vores samarbejde og ser et stærkt match med vores baggrund inden for automatisering og robotisering af landbruget,” siger Eduard Meijer, Managing Director hos Navus Ventures.

FarmDroid reducerer pesticidforbruget med op til 100 procent med mekanisk lugning og med op til 94 procent med præcisionssprøjtning i forhold til konventionelle metoder.

Convent Capital er lead investor med EIFO og Navus som co-investorer på de i alt 80 mio. danske kroner.

FarmDroid har tidligere fået støtte gennem Green Accelerator og eksportfinansiering gennem det tidligere EKF, der nu er en del af EIFO.

Om FarmDroid:

Virksomheden blev stiftet af brødrene Jens og Kristian Warming fra Vejen, der selv byggede den første prototype af skrotdele. I dag er FarmDroid verdens mest solgte så- og lugerobot med over 500 solgte robotter i mere end 20 lande på tre kontinenter. Fremdriften sker med el-motorer, der forsynes med strøm fra solceller monteret over robotten. Robotten er skabt lidt som en foodprocessor, hvor nye moduler kan tages af og sættes på, og så- og lugerækkerne kan indstilles i bredde og antal. Hos FarmDroid går man på arbejde hver dag for at hjælpe landmænd og planteavlere med at reducere omkostningerne ved at så og luge afgrøder og samtidig gøre det på en mere CO2-neutral og bæredygtig måde. http://www.FarmDroid.com/

Om Convent Capital:

Convent Capital er et uafhængigt hollandsk investeringsfirma med et stærkt langsigtet og globalt fokus. Ud over at have direkte investeringer i fem platformvirksomheder på tværs af Europa og Nordamerika, forvalter Convent sektorspecifikke fonde, herunder Agri Food Fund (€140 mio.), som understøtter denne investering. Agri Food Fund specialiserer sig i at levere vækstequity til innovative virksomheder, der driver positiv miljøpåvirkning. Vores investeringer målretter virksomheder, der er fundamentalt bæredygtige og bidrager til en sundere og mere bæredygtig fødevare- og landbrugsværdikæde.
www.conventcapital.nl

Om Navus Ventures:

Om Navus Ventures: Navus Ventures er et venturekapitalfirma, der er en del af et familieejet selskab forbundet med Lely (Farming Innovators), rettet mod højteknologiske startups og scale-ups, der driver de igangværende bæredygtige overgange inden for fødevarer og energi. Navus investerer både i typiske VC-opstillinger samt for længere perioder og trækker på viden og netværk fra Lely-familievirksomheden, med en lang historie inden for højteknologisk produktudvikling og succesfuld markedsindtræden af innovationer. Vores tilgang er hands-on og pragmatisk, handler hurtigt og støtter ledelsen i strategiske og operationelle spørgsmål. www.navusventures.com