DA
18. juli 2024

EIFO investerer i innovativ, digital markedsplads for eksklusive og håndplukkede ferieboliger

Sammen med Heartland og SEED Capital investerer EIFO nu i Landfolk. Investeringen er på EUR 10,3 millioner og skal bruges til Landfolks innovation samt ekspansion på det europæiske feriehusmarked.

Der er mere end syv millioner ferieboliger i Europa, som i gennemsnit står tomme mere end 300 dage om året. Dette udgør en stor mulighed i en branche, hvor efterspørgslen efter korttidsleje stiger år for år.

Det er blandt andet en af grundene til, at EIFO nu sammen med Heartland og SEED Capital investerer i det danskstiftede Landfolk, som blev grundlagt i 2021 af et hold af medstiftere, der alle tidligere har arbejdet sammen hos Airbnb.

"Vi etablerede Landfolk, fordi vi så en mulighed for at ændre det, vi synes, der er galt i feriehusbranchen. Moderne rejsende søger autentiske oplevelser og vil ikke gå på kompromis med æstetikken. De steder, vi bor, skal være en oplevelse i sig selv," siger Christian Schwarz Lausten, CEO og medstifter af Landfolk.

Landfolk er et fremragende eksempel på en virksomhed, der kan blive et fyrtårn inden for turistbranchen i Europa
— Jacob Bratting, partner og leder af Tech & Industry-investeringer hos EIFO.

På blot tre år er den danske startup Landfolk vokset fra ingenting til mere end 3000 håndplukkede, ferieboliger og har udvidet fra Danmark til Norge, Tyskland og senest Sverige. På trods af den hurtige vækst bliver kun halvdelen af de ansøgninger, de modtager, accepteret på platformen, hvilket skal sikre, at gæsterne altid nyder de bedste ophold.

Verdensklasseteknologi til skalering i Europa

Investeringen skal fremme Landfolks innovation og udvidelse til Sydeuropa. Virksomheden har for nylig udvidet sin egen markedsplads til at inkludere rengøringspartnere, hvilket gør alle processer 100 procent automatiske for både værter, rengøringspartnere og internt.

Som et naturligt næste skridt og som svar på stigende gæsteefterspørgsel, planlægger Landfolk nu at udvide yderligere i Europa med fokus på mere solrige destinationer og samtidig fange det hurtigst voksende segment inden for turisme – korttidsleje..

"Landfolk muliggør høj udnyttelse af boligressourcer og giver flere mennesker adgang til fantastiske steder i Nordeuropa. Det er en oplagt måde at bringe mere turisme og flere job til landdistrikterne. Landfolk er et fremragende eksempel på en virksomhed, der kan blive et fyrtårn inden for turistbranchen i Europa," siger Jacob Bratting, partner og leder af Tech & Industry-investeringer hos EIFO.